İsrail’in Filistin yönetimi adına topladığı vergi gelirlerinin Norveç’teki hesabına yatırılmasına ilişkin anlaşmayı iptal ettiği belirtildi. Bu kararın İsrail daraltılmış güvenlik kabinesi tarafından alındığı, Norveç’in Filistin’i tanımasının ardından gerçekleştiği ifade edildi.

İsrail, Filistin yönetimi adına topladığı vergi gelirlerinin transferini üstlenecek başka bir ülke arayışında ve İsviçre ile anlaşma sağlama çabasında. Norveç’in İsrail’e karşı tutumu nedeniyle, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın ek cezai tedbirler geliştirme çalışmaları olduğu belirtiliyor.

İsrail ve Filistin Kurtuluş Örgütü arasında imzalanan Paris Ekonomi Protokolü gereği, İsrail yıllık 2 milyar doları Filistin hazinesine aktarıyor. Ancak, son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle bu süreç belirsizliğe yol açmış durumda.

Norveç’in Filistin devletini tanıma kararı almasıyla birlikte, İsrail’in Filistin yönetimi adına topladığı vergi gelirlerinin transferi konusunda yeni bir sürecin başladığı görülüyor. Filistin devletini tanıyan ülke sayısı 146’ya yükselirken, İsrail’in bu duruma nasıl tepki vereceği merak konusu.

Kira kontratlarında yeni bir sistem başlıyor. Konuyla ilgili ayrıntılar için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir