İngiltere’de, Southport kentinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 2 çocuk hayatını kaybetti, 9’u çocuk 11 kişi yaralandı. Merseyside Emniyet Müdürü Serena Kennedy, saldırıya ilişkin detayları kamuoyu ile paylaştı.

Merseyside Emniyet Müdürü Serena Kennedy, Kuzey Batı Ambulans Servisi yetkilisi Dave Kitchin ve Merseyside İtfaiye ve Kurtarma Hizmetleri Müdürü Phil Garrigan bir basın toplantısı düzenledi. Kennedy, bıçaklı saldırı ihbarının saat 11.47’de geldiğini ve dans okulunda yaşandığını belirtti. Saldırı sonucunda 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 6’sı ağır 9 çocuğun yaralandığını açıkladı. Ayrıca 2 yetişkinin de ağır yaralı olduğunu ve çocukları korurken yaralandıklarını söyledi.

Saldırganın 17 yaşında bir erkek olduğu ve cinayet şüphesiyle gözaltında olduğu bilgisini paylaşan Kennedy, olayın terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini vurguladı. Ekiplerin olay yerine uzman ekipler yönlendirildiğini ve yaralılara müdahale edildiğini belirtti.

Saldırıda Amerikalı şarkıcı Taylor Swift konseptli etkinliğe katılan çocukların hedef alındığını ifade eden Kennedy, saldırının terör saldırısı olmadığını belirtti.

Olayın ardından hükümet yetkililerinden tepki açıklamaları gelmişti. Başbakan Keir Starmer, olayın korkunç ve şok edici olduğunu belirtirken, İçişleri Bakanı Yvette Cooper ise bölgedeki güvenlik güçleriyle temas halinde olduklarını ve çalışmalara destek verdiklerini ifade etmişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir