Sivas’ta yaşayan Fatma Akkuş ve Şadiye Yeniceli, aşırı kilo problemi yaşadıkları için kilo vermeye karar verdiler. Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir merkeze başvurarak Uzman Diyetisyen Ali Can Daşdemir’den destek aldılar.

Başvurularının ardından diyetisyenleri tarafından düzenli beslenme ve günde 15 bardak su içme tavsiyesi alan Yeniceli, nefes almakta zorluk çekiyor ve yürüyemiyordu. Ancak aldığı destek sayesinde 102 kilodan 85 kiloya düşerek sağlıklı bir yaşama kavuştu. Benzer şekilde, bel fıtığı ve diz sorunları yaşayan Akkuş da 100 kilodan 80 kiloya inerek sağlığını korudu ve yaşam kalitesini artırdı.

Uzman Diyetisyen Daşdemir, verdikleri destekle ilgili olarak, dengeli beslenmenin bu başarının arkasındaki en önemli faktör olduğunu vurguladı. Diyetisyenlik hizmetlerinin tamamen ücretsiz olduğunu belirten Daşdemir, “Hiçbir şeyi yasaklamıyoruz. Günlük yenilen yemekleri planlayarak sağlıklı bir şekilde devam etmelerine yardımcı oluyoruz. Evde yapılan yemeklerle de diyet yapabileceklerini gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Yeniceli, günde 15 bardak su içerek 17 kilo verdiğini belirterek, kilo verince nefes alıp yürüme konusunda rahatladığını ifade etti. Akkuş ise kilo verince hayatının değiştiğini, bel fıtığı ve diz sorunlarının azaldığını ve ameliyat olma riskiyle karşı karşıya kaldığı durumdan kurtulduğunu söyledi.

Diyetisyen Daşdemir’in belirttiği gibi, burada hiçbir şeyin yasaklanmadığı ve insanların günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri diyetlerin planlandığı vurgulandı. Yemek saatlerinin düzenlendiği, porsiyonların kontrol edildiği ve sağlıklı bir şekilde beslenmenin sağlandığı destek sayesinde insanların kilo verdiği ve sağlıklı yaşama kavuştuğu belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir