Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin 8 saat sürdüğünü ve Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecini gizlilik ilkeleri doğrultusunda takip ettiklerini belirtti. Eren, Narin’in cansız bedeninin bulunduğu yerde, üzerine taşlar konularak gömülmüş şekilde bulunduğunu ve otopsi işlemlerinin halen devam ettiğini söyledi.

Narin’in vücudunda deformeler olduğunu belirten Eren, otopsi işlemlerinin detaylı bir şekilde yapıldığını ve 3 saat süren ön delil toplama işlemlerinin ardından dış otopsi işlemlerine geçildiğini ifade etti. Eren, 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldığını ve ölüm sebebinin biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı olduğunu belirtti.

Eren, raporların dönüşünün beklenmesi gerektiğini ve şu an için ölüm şekli hakkında net bir şey söylemenin zor olduğunu dile getirdi. 13-14 uzmanın çalıştığı otopsi işlemlerine kendisinin de dahil olduğunu söyleyen Eren, soruşturma ile ilgili 3 savcının görevde olduğunu ve raporların sonuçlarına göre açıklama yapılacağını belirtti.

Narin Güran’ın cinayetinde dikkat çeken detaylar arasında Whatsapp mesajlarının silinmiş olması olduğu belirtilirken, siyasilerden de olayla ilgili açıklamaların peş peşe geldiği aktarıldı. İdam çağrıları yapıldığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir