Ticaret Bakanlığı, Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği ile İhracatçılara Destek Olacak

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik odaklı ticaretin kurallarına uyum sağlamalarına yardımcı olmak için “Responsible® Programı” kapsamında uygulanacak olan Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği hakkında detayları kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor.

Bakanlık, ihracatın ekonominin temelini oluşturduğu gerçeğiyle hareket ederek, ihracatın geleceğini şekillendirecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yeşil Mutabakata uyum konusunda ihracatçı firmalara rehberlik etmeyi sürdüren Bakanlık, ihracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik odaklı ticaretin kurallarına hızlı bir şekilde adapte olmalarını sağlamayı hedefliyor.

Bu doğrultuda Bakanlık, Avrupa Birliği başta olmak üzere küresel pazarlarda sürdürülebilirlik odaklı ticaretin kurallarına uyum sağlamak amacıyla “Responsible® Programı” çerçevesinde uygulanacak Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği adında yeni bir destek mekanizmasını hayata geçirecek. Programın detayları, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Responsible® Programı Lansmanı”nda 30 Temmuz tarihinde açıklanacak.

Bu proje ile birlikte ihracatçı firmaların Yeşil Mutabakat’a uyum sürecinde desteklenmesi ve rekabet güçlerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir