Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, balıkçılık kurallarını 4 yıl boyunca geçerli olmak üzere yayınlayarak, “Bu tebliğimiz bu gece yarısı sezonla birlikte yürürlüğe girmiş olacak.” dedi.

Yenikapı’da gerçekleşen 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da iştirak etti.

Bakan Yumaklı, balıkçıların yanında olduklarını ve sektörle ilgili adımları hep birlikte attıklarını belirterek, “Balıkçılıkta yeni bir yola girdik. Hedefimiz balıkçıların kazancını ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak. 4 yıllık süreyle geçerli olacak balıkçılık kurallarını yayınladık ve bu gece yarısı sezonla birlikte yürürlüğe girecek.” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, balıkçılardan ve diğer sektör paydaşlarından gelen 4 bin 200 görüşü değerlendirdiklerini ve uzlaşı içinde hazırlanan Avcılık Tebliği’nin sektöre hayırlı olmasını diledi.

Tarım ve Orman Bakanı, planlı üretimin su ürünleri sektöründe de başladığını belirterek, “Geleceğe matuf bir meslek bırakmanız için çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu anlamlı günde bizimle olduğu için teşekkür ediyorum. Balıkçılarımıza bereketli kazançlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Aile fotoğrafı çekilip dua edildikten sonra yeni sezon için denize balık bırakıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir