Ankara’da gerçekleşen MİT yönetimindeki takas operasyonu, Amerikan Wall Street Journal gazetesinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için başka bir diplomasi başarısı” olarak yorumlandı. Gazeteye göre, Türkiye, Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana birçok esir takasına ev sahipliği yapmıştır.

WSJ’nin haberine göre, MİT’in gerçekleştirdiği takas operasyonunda serbest kalanlar arasında WSJ muhabiri Evan Gershkovich de bulunmaktadır. Gazete, ABD ve Rusya arasındaki bu operasyonun Erdoğan için önemli bir diplomasi başarısı olduğunu belirtirken, Türkiye’nin arabuluculuk yeteneğini bir kez daha vurguladı.

Türkiye’nin Ukrayna savaşı için barış görüşmeleri yürütmesi ve ‘Karadeniz Tahıl Girişimi’ anlaşmasında etkili bir rol oynaması da WSJ tarafından hatırlatıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ile ilişkiler konusunda Batı’dan bağımsız bir rota çizdiği belirtildi.

MİT’in yürüttüğü operasyonda, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin değişimine imza atıldı. Operasyon kapsamında takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Amerikalı eski deniz piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin ve Rusya Federal Güvenlik Servisi Subayı Vadim Krasikov bulunmaktadır. Bu operasyon, son dönemin en geniş kapsamlı takas işlemi olarak dikkat çekmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir