Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından Rockefeller Plaza’da düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Programda bir konuşma yapan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

– Ticari ve ekonomik hayattaki başarılarıyla gurur kaynağımız olan iş adamlarımızı, girişimcilerimizi burada yürekten tutturuyoruz. Birlik ve beraberliğiniz, Türk toplumunun çıkarlarının yerel ve federal düzeyde ilerletilmesi bakımından büyük önem taşıyor.
– Yurtdışında yaşayan insanlarımızın inanç ve kültür değerlerimize sahip çıkmasının öneminin siz de zaten farkındasınız. Nerede olursa olsun vatandaşlarımıza her fırsatta şunu hatırlatıyorum: Biz entegrasyona sonuna kadar varız, asimilasyona ise aynı derecede karşıyız.
– Vatandaşlarımızın her alanda temayüz etmelerini, başarılı olmalarını, içinde yaşadıkları topluma katkı sunmalarını istiyoruz. Ama insanımızın kimliğini, öz değerlerini, inanç değerlerini kaybetmesini de arzu etmiyoruz.
– Türkiye, terör belasıyla hem sahada hem de masada en büyük mücadeleyi veren ülkelerin başında geliyor. Mücadelemizi hukuk zemininde sonuna kadar sürdüreceğiz.
– Amerika’daki Türk toplumu olarak, FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemize vereceğiniz destek çok önemlidir.
– Terör örgütü mensupları yalnızca ülkemizin menfaatlerini değil, yurt dışındaki vatandaşlarımızı, ticari teşebbüslerini ve sivil toplum kuruluşlarını da doğrudan ya da dolaylı şekilde hedef alıyor.
– Türkiye karşıtı her operasyona, gönüllü figüranlık yapan örgüt mensuplarına karşı teyakkuz halinde olmanızı bekliyorum.
– Dün bunların oyunlarına gelmedik. Bundan sonra da çok dikkatli olacağız. Milletin iradesine darbe yapmaya kalkan, ellerinde vatandaşlarımızın kanı olan, demokrasimize, huzurumuza, birlik ve beraberliğimize kast eden, aslında tek gayesi Türkiye’ye ve Türk milletine zarar vermek olan bu hainlerle mücadelemizi hukuk zemininde sonuna kadar sürdüreceğiz.
– Son yıllarda batılı ülkelerde, bilhassa Avrupa’da, İslam ve yabancı düşmanlığı vatandaşlarımızın da huzurunu tehdit eden büyük bir salgına dönüştü.
– Türkiye olarak, vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerdeki aşırı sağcı akımları ve nefret söylemlerini yakından takip ediyoruz.
– Irkçılığın olduğu gibi, İslam düşmanlığının da bir suç olarak tasnif edilmesi ve yasal yaptırıma tabi tutulması gerektiğini savunuyoruz.
– Bu hususta Türk-Amerikan toplumunun iyi bir konumda olduğunu biliyor, bundan da memnuniyet duyuyorum.
– Türkiye aleyhindeki çeşitli çıkar gruplarının kongre üzerinde baskı kurmaya devam ettiklerini görüyoruz. Bu gibi faaliyetlerin Türk-Amerikan kamuoyunda oluşturduğu rahatsızlığı en iyi sizler biliyorsunuz.
– Okul müfredatlarını asılsız iftiralarla doldurarak çocuklarımızın, gençlerimizin beyinlerini zehirlemeye çalışan bu zihniyete karşı teyakkuzda olmamız gerekmektedir.
– Türkiye’yi ve Türk milletini buralarda başarıyla temsil ettiğiniz için her birinizi tekrar tebrik ediyorum.
– Türk Amerikan toplumunun her alanda en iyi ve ettiğin şekilde temsil edilmesi için asgari müştereklerde buluşabilmeniz ayrıştırıcı değil, kapsayıcı olmanız gerektiğinin altını tekrar çiziyorum.
– Türkiye’yi ve Türk milletini buralarda başarıyla temsil ettiğiniz için her birinizi tekrar tebrik ediyorum. Tebrik ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

Bu metni WordPress blog altyapısına uygun olarak düzenleyerek yayınlayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir