Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a 250 bin liralık tazminat davası açtı ve hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Tuncay Özkan’ın Sözlerine Tepkiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Demokratik siyasetin seviyesini korumak ortak sorumluluğumuzdur. Özkan’ın sözleri siyasi ahlaksızlık ve nefret söylemi içermektedir. Siyasi partilerin gereken tavrı göstermeleri temennisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Özkan’ın sözleri içindeki çirkinlikleri göstermektedir. Hakaret ve iftira içeren sözlerin hesabı mutlaka sorulacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Siyasi nezaketi zedeleyen, Cumhurbaşkanı’na yönelik düzeysiz saldırıları kınadı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Özkan’ın Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren sözleri, siyasi nezaketi ve ahlaki değerleri zedelemektedir. Hukuk önünde hesap vermesi gerekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Özkan’ın düzeysiz ve terbiyesiz sözlerine karşı çıkarak, Cumhurbaşkanı’na dil uzatmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Özkan’ın sözleri Cumhurbaşkanı’na ve milletin iradesine yapılan bir saldırıdır. Bu çirkinliklere karşı duracaklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Özkan’ın seviyesiz iftiralarının hukuk önünde cevap bulacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Özkan’ın Cumhurbaşkanı’na yönelik sözlerini kınayarak, bu tür ahlaksızlıkların Cumhurbaşkanı’nın itibarını zedelemeyeceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Siyaset kurumunun demokrasi ve hukuk devletinin inşasına hizmet etmesi gerektiğini belirtti ve Özkan’ın sözlerini eleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Özkan’ın Cumhurbaşkanı’na hakaret etmesini kınayarak, Cumhurbaşkanı’nın milletin adamı olduğunu vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Özkan’ın ifadelerini siyasi nezakete ve ahlaki değerlere aykırı bulduğunu belirtti ve hukuk çerçevesinde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir