Suriye’nin Deyrizor ilinde yaşanan çatışmalar hakkında yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Şuheyl ile Bukrus beldeleri arasında gece boyunca Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran destekli gruplar ile PKK/YPG’li teröristler arasında çatışmalar yaşandı.

Aynı zamanda Fırat Nehri’nin batısında konuşlu rejim güçleri, PKK/YPG’nin kontrolündeki Kişkiyye, Ebu Hamam, Sabha ve Dhele beldelerine saldırı düzenledi. Bu saldırılara PKK/YPG de karşılık verdi ve Muhasan ilçesine saldırdı. Bu çatışmalar sonucunda birçok aile yerlerinden edildi.

Diğer yandan, PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri ile ABD’nin desteklediği terör örgütü PKK/YPG arasında kısa süreli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda bir kadın öldü ve 4 sivil yaralandı.

Fırat Nehri’nin batısında konuşlu rejim ordusu ile Fırat Nehri’nin doğusunu işgal eden PKK/YPG’li teröristler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Deyrizor’da bulunan İran destekli terörist gruplar, İran, Rusya ve diğer ülkelerden gelen yabancı terörist gruplarla birlikte aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. Şehir merkezi ve batısı Şam yönetiminin kontrolünde iken, doğusu ise ABD destekli PKK/YPG’nin işgalinde bulunmaktadır. Bu durum, bölgede gerilim ve çatışma potansiyelini artırmaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir