Debby Kasırgası’nın Eyaletlere Etkisi ve Acil Durum İlanı

ABD’nin Florida eyaletinde etkili olan Debby Kasırgası’nın etkileri netleşmeye başladı. En az 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin yaralandığı ve 300 bin hanede elektrik kesintisi yaşandığı belirtiliyor. Ayrıca bin 700 uçuşun iptal edildiği bildirildi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Florida’nın yanı sıra Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina’da sel felaketleri yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Güney Carolina Valisi’nin acil durum ilanı talebi Başkan Biden tarafından onaylandı. Bu kararla Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı, eyalete gerekli ekipman ve kaynakları sağlayacak. Ayrıca Kuzey Carolina Valisi de olumsuz hava koşullarına karşı olağanüstü hal ilan etti ve eyalet kaynaklarının afetle mücadele için seferber edilmesine olanak tanıdı.

Debby Kasırgası Florida’yı vurduktan sonra Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina’da etkili olması bekleniyor. Florida Valisi Ron DeSantis afetle mücadele için 3 bin Ulusal Muhafızı görevlendirmiş ve riskli bölgelerde yaşayanları tahliye uyarıları yapmıştı. Eyalet sakinleri önlem almaya çağrılıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir