Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü mesajında milletimizin kurtuluş azmi ve kararlılığını vurgulayarak şunları belirtti:

Erzurum Kongresi, milletimizin ortak ideal etrafında birleşerek istikbalini belirlediği önemli bir dönüm noktasıdır. Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Cumhuriyet’e kadar kurulan her devlette büyük bedeller ödenmiştir. Millî Mücadele yıllarında ortaya konan yüksek şuur, bugün de ilham kaynağı olmaktadır.

Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme hedefiyle Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümünde, devlet ve millet olarak aynı ilkeler doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak ülkemizi daha da güçlendirmek için azimle çalışmaya devam ediyoruz.

Erzurum Kongresi’nin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal ve bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını minnetle anıyor, tüm vatandaşları en içten duygularımla selamlıyorum.

En büyük felaketimiz olan aşırı sıcaklık afetiyle karşı karşıya olduğumuzu unutmamalıyız. Tarımsal ürünlerde dengesizlikler yaşanmakta, su kaynakları azalmakta ve orman yangınları artmaktadır. Bu durum sağlığımızı, tarımsal üretimi ve doğayı olumsuz etkilemektedir. Uzmanlara göre bu durumun ciddiyeti giderek artmaktadır. Bu nedenle, çevreye duyarlılık göstermeli ve iklim değişikliği konusunda daha fazla bilinçlenmeliyiz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir