Orman yangınları sonrası İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak’ta yaşanan felaketin ardından yeşil alanlar griye büründü. İzmir’de Karşıyaka Yamanlar yangınında şehir neredeyse duman altında kaldı ve 16 ev yandı. Manisa’da Gördes’te başlayan yangın Salihli ve Gölmarmara ilçelerine sıçradı ve 5 gün sürdü. Zeytin, badem, ceviz ve kiraz ağaçları zarar gördü, bazı vatandaşlar ise göz yaşları içinde ağaçlarının yanışını izledi.

Aydın’dan Muğla’ya giden “Yeşil Yol” olarak bilinen Bozdoğan-Kavaklıdere kara yolu da alevlerle mücadeleye tanıklık etti. Yangın 19 Ağustos’ta kontrol altına alındı. Uşak’ın Eşme ilçesinde başlayan yangın ormanlık alanlara sıçradı ve Manisa’nın Sarıgöl ilçesine ulaştı.

Bolu’nun Göynük ilçesinde orman yangını nedeniyle tahliye edilen köy sakinleri korku dolu anlarıyla yaşadı. Bekirfakılar köyünde yaşayan Ayşe Kapanöz, yangının cehennemi andırdığını ve mucize eseri kurtulduklarını belirtti. Aynı köyde yaşayan Emine Erseymen, yangın sırasında sürekli dua ettiğini ve yaşadığı korkuyu anlattı.

Dedeler köyünden Necati Fidan ve Binnur Altınok da yangın sırasında büyük korku yaşadıklarını ve ekiplere teşekkür ettiklerini dile getirdi. Mudurnu’daki bir mahallede yaşayan vatandaşlar, yangının kontrol altına alınmasıyla evlerine döndüklerini söyledi.

Bu acı dolu süreçte bir 80 yaşındaki kadın, korku ve stresten dudaklarında yaralar oluştuğunu ifade etti. Aynı mahalledeki bir diğer vatandaş, evlerine çok yaklaşan alevleri ve yangını izlediklerini, kümeslerinin zarar gördüğünü ancak can kaybının yaşanmadığını belirtti. Vatandaşlar, Rabb’imizin milletimize ve devletimize zarar vermemesini diledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir