Olası suikast girişimine maruz kalan Cumhuriyetçi ABD başkan adayı Donald Trump ile ilgili gelişmeler devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın Trump’ı telefonla aradığı öğrenildi. Biden’ın, Trump’ı arayarak onun güvende olduğundan memnuniyet duyduğu ve samimi bir görüşme geçirdikleri belirtildi. Trump ise Biden’a teşekkür ederek, görüşme sırasında Gizli Servis’in sağladığı korumayı konuştuklarını ifade etti.

Gizli Servis Direktörü Vekili Ronald Rowe, suikast girişimine dair yeni detayları paylaştı. Golf sahası gezisinin Trump’ın programında olmadığını ancak yine de üst düzey güvenlik önlemleri aldıklarını söyleyen Rowe, olay sırasında şüphelinin ajanlara ateş etmediğini belirtti. FBI Miami Ofisi’nden sorumlu özel ajan Jeffrey Veltri ise, şüphelinin eşyalarına el koyduklarını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Şüphelinin cep telefonlarına, aracına ve diğer elektronik eşyalarına el konulduğu belirtildi.

Florida Güney Bölgesi Savcısı Markenzy Lapointe, suikast girişimiyle ilgili federal soruşturmanın henüz ilk aşamalarında olduğunu belirtti. Lapointe, suçluların yargı önünde hesap vermesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Trump’ın Florida’daki golf sahasında gerçekleşen suikast girişimi, silah seslerinin duyulmasıyla ortaya çıkmıştı. Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, olay sonrasında çalılıklarda bir AK-47 tipi silah bulunduğunu ve şüphelinin yakalandığını duyurmuştu. FBI soruşturma başlatırken, şüpheli hakkında “ateşli silah bulundurma” ve “seri numarası silinmiş silah bulundurma” suçlamaları yöneltilmişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir