Ankara’da, mahsur kaldığı asansörden kurtarılmaya çalışıldığı esnada 5. kattan boşluğa düşerek hayatını kaybeden 13 yaşındaki kızın ailesi, kurtarmaya gelen itfaiye ekiplerinin hiçbir güvenlik önlemi almadıklarını ve sorumsuz hareket ettiklerini ileri sürdü. Hayatını kaybeden kız ise gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı.

Olay, Sincan’da bir sitede meydana geldi. 13 yaşındaki Beren Su Bolat, bir arkadaşıyla birlikte sitedeki başka bir apartmanda yaşayan diğer arkadaşını ziyarete gitmek istedi. Apartmanın asansöründe mahsur kalan Bolat’ın durumu yakınlarına bildirmesi üzerine mahsur kalan çocukları kurtarmak için itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ancak asansör arızalandı ve Bolat, kurtarma esnasında düşerek hayatını kaybetti. Diğer çocuk kurtarılırken, Bolat’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Bolat’ın cenazesi, Sincan Cimşit Mezarlığı’ndaki Cimşit Camii’nde defnedildi. Ailesi, yakınları ve arkadaşlarının katıldığı cenaze namazının ardından Bolat toprağa verildi.

Olayın ardından Bolat’ın dayısı Fatih Büyükata, itfaiye ekiplerinin hiçbir güvenlik önlemi almadan kurtarma çalışması yaptığını belirterek şikayetçi olduklarını ifade etti. Diğer dayı Ümit Büyükata ise, asansördeki çalışmanın resmen cinayet olduğunu söyleyerek yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı. Bolat’ın anneannesi Esma Büyükata da, işinin ehli olmayan kişilerin bu tür durumlarla başa çıkamayacağını vurguladı.

Bu trajik olay, güvenlik önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İtfaiye ekipleri ve diğer kurtarma görevlilerinin, benzer durumlarda daha dikkatli ve profesyonel bir şekilde hareket etmeleri gerektiği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir