Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurdu.

Bakan Yumaklı, kararın hayvancılık ve su ürünleri gibi bitkisel üretimde de planlamaların yapıldığını belirtti. Özetle, ilk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık olarak açıklandı ve destek ödemeleri üretim döneminden önce duyuruldu.

Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidilirken, ÇKS’ye kayıtlı tüm bitkisel üreticiler destek alacak. Üretim planlaması kapsamındaki stratejik ürünlere ilave destek verilecek. Su kısıtı olan havzalarda münavebeye uygun üretime ilave destek sağlanacak. Ayrıca, kamu kuruluşları tarafından ıslah edilen milli tohumla üretim yapanlar da ilave destek alacak. Destek tutarları girdi maliyetlerine göre her yıl güncellenecek.

Bakan Yumaklı, çiftçilerin planlı üretim yapabileceğini belirterek, çiftçilerin hangi havzada, hangi ürüne ve ne kadar destek alacaklarını önceden bilerek üretime karar verebileceklerini vurguladı. Bu sayede plansız üretimin getirdiği olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

2024-2025 üretim sezonuyla başlayacak olan 3 yıllık bitkisel üretim planlaması ve 2025-2026-2027 üretim yıllarını kapsayan desteklerin çiftçilere ve üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir