İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir’de gerçekleştirilen “KUYU-12” operasyonu hakkında önemli bir açıklama yaptı. Operasyon sonucunda, Cemil Ay ve Ali Ay tarafından yönetilen Tefeci Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında elebaşlarının da aralarında bulunduğu 43 şüpheli yakalandı, 27’si tutuklandı ve 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Toplam değeri yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL olan suçtan elde edilen mal varlıklarına el konuldu. Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını belirterek, büyük veya küçük ölçekli tüm organize suç örgütlerini adalete teslim edeceklerini vurguladı.

Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Tefeci Organize Suç Örgütü üyelerinin yüksek faiz karşılığında para verme, araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi, yağma, eziyet, borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp gibi suçları işlediği tespit edildi. Suçtan elde edilen gelirlerin otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklamaya çalıştıkları belirlendi.

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, uyuşturucu madde, senet, çek ve altın gibi deliller ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK ve operasyonlara katılan jandarma birimlerini tebrik ederek, milletin dua ve desteklerinin kendileriyle olduğunu belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir