İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gölbaşı Polis Akademisi Başkanlığı’nda düzenlenen 30’uncu Dönem Mezuniyet törenine katıldı. Polis Akademisi Başkanlığında gerçekleşen törene Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve mezun olan öğrencilerin aileleri de katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Bakan Yerlikaya, konuşmasında ailelere ve mezunlara hitap ederek, 23 Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 bin 389 öğrencinin mezuniyet sevincini paylaştıklarını belirtti. Öğrencilerin aziz millete huzur ve güven verecekleri vurgusunu yapan Bakan Yerlikaya, genç mezunlardan büyük beklentilerinin olduğunu ifade etti. Öğrencilere, vatanlarını en çok seven, görevlerini en iyi yapanların millete hizmet ettiğini hatırlatan Bakan Yerlikaya, devletlerine sadakat, vatanlarına duydukları sevgi ve millete verdikleri hizmetle ölçüleceklerini söyledi.

Bakan Yerlikaya ayrıca Türk Polis Teşkilatı’nın şehitler ocağı, kahramanlar yurdu olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerin bu geleneğin devamı olduğunu vurguladı. Türk milletinin birlik ve beraberliğine karşı düzenlenen saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirten Bakan Yerlikaya, milletin dirayeti ve güvenlik güçlerinin kahramanlığıyla her türlü tehdidin bertaraf edileceğini ifade etti.

Törenin sonunda dereceye giren öğrencilere diplomalarını takdim eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir