Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, tünelin her iki tüpünün Kaynaşlı yönünde uzatılmasına karar verdiklerini belirtti. Bolu Dağı Tüneli’nde heyelan yaşanmaması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Uraloğlu, tünelin İstanbul-Ankara yönündeki tüpünü uzatarak hizmete açtıklarını ve Ankara-İstanbul yönündeki tüp için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Bakan Uraloğlu, tünelin İstanbul yönünü pazar günü hizmete açmayı hedeflediklerini ve çalışmaların planlandığı gibi ilerlemesi durumunda 19 Eylül’e kadar bitirilmesini beklediklerini belirtti. Trafikte herhangi bir aksilik olmaması halinde tünelin 8 ya da 9 Eylül’e kadar tamamlanacağını ifade etti.

Bu gelişmelerle birlikte, Bolu Dağı Tüneli’nin genişletme çalışmalarının planlandığı tarihlerden önce tamamlanması bekleniyor. Tünelin her iki yönünde de daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanması için yapılan çalışmaların hızla devam ettiği vurgulandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir