Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada istifa etmediğini ve dolaşıma koyulan senaryoların doğru olmadığını belirtti. Ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla çalıştığını vurgulayarak büyük ve zor sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti. Ayrıca ekonomik istikrar ve reform programlarının başarıyla işlediğini, cari açığın daraldığını, Merkez Bankası rezervlerinin iyileştiğini ve enflasyonda belirgin bir düşüş başladığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı liderliğinde milletin refahını artırmayı hedeflediklerini belirten Şimşek, görevlerinin sorumluluğu ve bilincinin farkında olduklarını söyledi. Ayrıca kamuoyunu yanıltmaya çalışanların ekonomiyi ve piyasaları etkilemesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili açıklama yaparak, Hazine ve Maliye Bakanının yalanlanan iddialara rağmen hala tekrarlanması üzerine eleştirilerde bulundu. Dezenformasyonun siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini belirtti ve kamuoyundan özür dilemelerini veya yeni yalanlar söylememelerini istedi.

Bu açıklamaların ardından Bakan Şimşek, risk primlerini daha da iyileştireceklerini belirtti. Tüm bu gelişmeler, ekonomi yönetiminin kararlı ve istikrarlı bir şekilde ilerlediğini gösterdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir