Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni bir teknoloji gelişim merkezinin açılışı için mutluluk duyduklarını belirtti. Dünyanın en güçlü teknoloji devrimlerinden birine tanıklık ettiklerini söyleyen Kacır, yapay zeka, nesnelerin interneti ve diğer yenilikçi teknolojilerin her alanda dönüşüme neden olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin milli teknoloji vizyonu çerçevesinde, bağımsız bir Türkiye’nin inşasının fırsat olarak görüldüğünü belirten Bakan Kacır, küresel rekabet gücünü artıracak projelerle ekonomik ve teknolojik bağımsızlığın sağlanacağını ifade etti. Gençlerin ve girişimcilerin fikirlerini iş modellerine dönüştürmeleri için teknoloji ve inovasyon ekosistemini güçlendirecek adımlar atacaklarını dile getirdi.

Savunma sanayiinde yerlilik oranını artırdıklarını ve milli İHA’ların dünya çapında tanındığını belirten Kacır, Türkiye’nin ilk milli elektrikli otomobili TOGG’u halkla buluşturduklarını söyledi. Yüksek teknoloji üreten Türkiye’nin inşasında girişimcilerle birlikte çalıştıklarını vurgulayan Bakan, yeni teknoloji girişimlerinin ülkede yeşermesi için çaba harcadıklarını belirtti.

Ayrıca, Türkiye’nin en büyük Teknopark’ını İstanbul’da kuracaklarını ve 2030’a kadar 100 bin teknoloji girişiminin ülkeden doğmasını hedeflediklerini söyledi.

Bu içeriği WordPress blog altyapısına uygun şekilde linklerden arındırarak ve sorularla alt başlık oluşturacak şekilde yeniden yazabiliriz:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan Yeni Teknoloji Merkezi Açıklaması

  • Bakan Kacır, yeni bir teknoloji gelişim merkezinin açılışını duyurdu mu?
  • Hangi teknolojilerin dönüşüme neden olduğunu vurguladı?
  • Türkiye’nin milli teknoloji vizyonunu nasıl değerlendirdi?
  • Savunma sanayiinde hangi başarılardan bahsetti?
  • Yüksek teknoloji üreten Türkiye vizyonunda girişimcilerin rolü nedir?
  • Bakan Kacır’ın 2030 hedefi nedir?

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni teknoloji gelişim merkezinin açılışını duyurarak, Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne vurgu yaptı. Yapay zeka, nesnelerin interneti gibi teknolojilerin yükselişine dikkat çeken Bakan Kacır, milli teknoloji vizyonuyla Türkiye’nin bağımsızlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Savunma sanayiindeki başarıları ve yüksek teknoloji üreten Türkiye hedeflerini vurgulayan Bakan, 2030’a kadar 100 bin teknoloji girişiminin ülkeden doğmasını amaçladıklarını söyledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir