Yeni Dönemde Otomobil ve Emlak Piyasasında Neler Değişecek?

Otomobil ve emlak piyasalarında yeni bir dönem başlıyor. 15 Eylül’den itibaren internet üzerinden konut satışı yapacak kişiler, e-Devlet üzerinden gayrimenkullerini seçerek emlakçıları yetkilendirecekler. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, araç satışlarında da benzer bir uygulamanın hayata geçirileceğini belirtti. Çin’den ucuza araç getirilip iç piyasada satılmasıyla ilgili düzenlemelerin ne olacağı da yakında açıklanacak.

Araç Satışında Yetkilendirme Nasıl Olacak?

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul satışları için getirdiği düzenlemeyi otomotiv sektörüne de uygulayacak. Konsinye olarak satılan araçlar için de e-Devlet üzerinden yetkilendirme yapılacak. Bireysel kullanıcılara getirilen 3 adet satış limiti, online işlemlerin artmasıyla denetlenmesi gereken bir durum haline geldi. Bu yetkilendirme sistemi, kayıt dışı ticareti ve usulsüzlükleri engellemek adına faydalı olacak.

Çinli Araçlara Düzenleme Sinyali!

Son yıllarda Çin menşeli markaların dünya genelindeki etkisi artmış durumda. Ticaret Bakanlığı, piyasa düzenini ve rekabeti korumak amacıyla zaman zaman önlemler almaktadır. Çinli araçların Türkiye pazarında nasıl konumlanacağı ve alınacak kararlar önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

Otomobil Pazarında Daralma Devam Ediyor

2023 yılına kadar sıfır ve ikinci el piyasasında daralmanın devam edeceği tahmin edilmektedir. Geçtiğimiz aylarda yaşanan daralmanın etkisi sene sonuna kadar hissedilecek gibi görünmektedir.

En Ucuz Sıfır Otomobil Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Türkiye pazarında en uygun fiyatlı otomobiller arasında Hyundai i10, Kia Picanto ve Fiat Panda gibi küçük hatchback araçlar bulunmaktadır. Bu araçlar, 835.000 TL ile 840.000 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaktadır.

Yeni dönemde otomobil ve emlak piyasalarında yaşanan değişiklikler, piyasanın geleceğini şekillendirecek önemli adımlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte alınacak kararların ve uygulamaların nasıl bir etki yaratacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir