Çankaya ilçesi Ayrancı Mahallesi Reşat Nuri Caddesi’ndeki 3 katlı binanın en üst katında sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangın, mutfakta yakılan mumdan kaynaklandığı iddia ediliyor. İlk başta küçük çaplı olan yangın, hızla büyüdü. Dairede bulunan anne H.D. ile küçük çocuğu A.E.D., yan binanın çatısında çalışan Murat Kocaay tarafından kurtarıldı. Ancak diğer çocuk çatıya ulaşılamadı. A.E.D. ise alevlerden kaçmak için kendini balkona attı.

Yangın sırasında çevredekiler, çocuğa yardım etmek için çaba sarf etti. A.E.D.’ye ıslak bez parçaları atılarak alevlerden korunması sağlandı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken aynı zamanda çocuğu kurtarmak için çalışmaya başladı. A.E.D. itfaiye merdiveniyle kurtarılarak ambulansla hastaneye götürüldü. Anne ve diğer çocuk da kontrol amacıyla hastaneye sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucunda söndürüldü. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kurtarılan çocuğu kurtaran Murat Kocaay, diğer çocuğu kurtaramadığı için üzgün olduğunu belirtti. Görgü tanığı Ramazan Özkök ise alevler nedeniyle içeriye giremediklerini ve itfaiyenin geç geldiğini iddia etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynaklar:

  1. Mersin’de dehşet: Karısını, kayınvalidesini ve kayınpederini öldürdü
  2. Sokaktaki vatandaşlara saldırdı! Bingöl’deki vahşette ölü sayısı 4’e yükseldi
  3. Ege’de gerginlik… MSB kaynaklarından açıklama: İtalyan gemisi durduruldu
Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir