Diyanet İşleri Başkanlığınca Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı”nda konuşan Erbaş, insanlık tarihinin en büyük hadisesinin Peygamberin dünyaya teşrifi olduğunu belirtti. Peygamberin ahlaki erdemleri ve örnek şahsiyetinin insanlığı güzelleştirdiğini vurgulayan Erbaş, günümüzde yaşanan sorunlara dikkat çekti. İnsanlığın değerlerini vahyin rehberliğinde yeniden ihya etmenin gerekliliğini vurgulayan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının bu amaçla çalışmalar yaptığını söyledi.

Erbaş, gençlerin, çocukların ve nesillerin Peygamberin ahlakıyla tanışmasına önem verdiklerini ve gençlik faaliyetleriyle bu hedefe ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Aile kurumunun toplumun temeli olduğunu belirten Erbaş, aile ve dini rehberlik hizmetleriyle aileyi koruma ve destekleme çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an kursları ve yayınlar aracılığıyla milleti İslam’ın hakikatleriyle buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yüzlerce dilde dini eserler yayınladıklarını ve Peygamberi tanıtan kitaplar hazırladıklarını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir