Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Narin Güran’ın ölümüyle ilgili yapılan otopsi işleminin tamamlandığını duyurdu. Otopsi işlemi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda sabah saat 10.30’da başlamış ve akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yapılacak inceleme sonrasında kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceği belirtildi. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde alınan doku örneklerinin kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer incelemelere tabi tutulması gerektiği vurgulandı. Bu nedenle örneklerin bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı, bir kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından incelendikten sonra kesin raporun hazırlanacağı ifade edildi.

Adalet Bakanı Tunç, paylaşımında gözaltı sayısının 24’e yükseldiğini ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Gözaltına alınan kişilerin ifade işlemlerinin sürdüğü ve elde edilen deliller doğrultusunda bir kişinin daha gözaltına alındığı açıklandı. Bakan Tunç, bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için titizlikle çalışıldığını ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir