ABD’de yaşanan bir polis şiddeti olayında 36 yaşındaki siyahi kadın Sonya Massey, evine gelen polis tarafından vurularak öldürüldü. Sangamon County Şerif Yardımcısı Sean Grayson ve bir polis, bahçede arama yaptıktan sonra Massey’nin kapısını çaldı. Massey, polisin evine girmesine izin verirken, polisler kimlik kartını görmek istedi. Massey, kimlik kartını ararken Grayson’un uyarılarına karşın, mutfakta bulunan kaynar suyu kontrol etti. Bu sırada çantasından kimlik kartını arayan Massey, polisin tepkisiyle karşılaştı ve vuruldu.

Polis memuru Grayson, Massey’i vurduktan sonra diğer polise “Başka ne yapabilirdik? Zaten bize yaklaşmıştı” dedi. Olayın ardından diğer polis tarafından müdahale edilen Massey, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Grayson ise gözaltına alındı ve suçlamaları reddetti.

ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan bu olaya tepki gösterdi ve Massey’in ailesine başsağlığı diledi. Biden, siyahi Amerikalıların güvenlikleriyle ilgili korkularını hatırlatarak, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Polis memuru Grayson, suçlu bulunması halinde cinayetten ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Massey’in aile avukatı, Massey’in akıl sağlığı sorunları bulunan bir anne olduğunu belirterek, “Kurşuna değil yardıma ihtiyacı vardı” ifadesini kullandı. Grayson, şu an hapishanede tutulurken, yargılanması devam etmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir