Ziraat Bankası: Türkiye’nin Lider Bankası

Ziraat Bankası, bankadan yapılan açıklamaya göre, birçok alanda lider banka olmayı sürdürüyor. Aktif büyüklüğü, toplam kredi, toplam mevduat ve özkaynak büyüklüğü gibi temel bilanço kalemlerinde önde olan Ziraat Bankası, aynı zamanda şube ağı ve dijital bankacılık kullanıcı sayısıyla da dikkat çekiyor.

Yurt içindeki yaygın hizmet ağının yanı sıra global banka vizyonuyla yurt dışında da büyümeyi sürdüren Ziraat Bankası, 160 yılı aşan köklü geçmişi ile 19 farklı ülke ve 122 noktada faaliyet gösteriyor. Bankanın yurt dışı aktif büyüklüğü 12 milyar doları aşarken, toplam aktif büyüklüğü ise 4,5 trilyon liranın üzerine çıkarak sektörde lider konumunu koruyor.

Ziraat Bankası, kredi politikasını yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı olarak belirleyerek tarımın ve reel sektörün finansmanına destek veriyor. Banka, ülke ekonomisine 3,2 trilyon liranın üzerinde destek sağlayarak öncü konumunu güçlendiriyor.

Sürdürülebilir şekilde kar üreten Ziraat Bankası, tarım sektörüne yönelik desteklerini geniş kitlelere ulaştırıyor. Ayrıca ihracatçılara uygun koşullarda destek paketleri sunarak dış ticaretin finansmanında etkin bir rol oynuyor.

Mali yapısı ve bilanço göstergeleriyle güçlü olan Ziraat Bankası, yılın ilk yarısında 30,6 milyar lira net kar elde etti. Türkiye’nin lider bankası olan Ziraat Bankası, sektördeki öncü konumunu koruyarak başarılı bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir