Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıya Bakan Uraloğlu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Uraloğlu, Gazze’deki mazlum Filistin halkına yapılan zulmü kınayarak, Türkiye’nin mazlum milletlerin sesi olduğunu vurguladı. İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınayan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin barışa giden yolda gereken adımları atmaya hazır olduğunu belirtti.

TÜRKSAT 6A uydusunun yıl sonuna doğru hizmete başlayacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin yerli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A’yı başarıyla fırlattıklarını ve test sürecinin devam ettiğini söyledi.

Trabzon’a yapılan yatırımlardan da bahseden Bakan Uraloğlu, son 22 yılda Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147,5 milyar lira yatırım yapıldığını açıkladı. Zigana Tüneli ve diğer yol projeleri hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, Trabzon’un ulaşım sorununa kalıcı çözümler getirildiğini söyledi.

Trabzon’a kazandırılacak kent içi raylı sistem projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, projenin 56 istasyon içereceğini ve 500 bin insana hizmet edeceğini dile getirdi. Ayrıca hızlı tren projeleri ve Trabzon Havalimanı genişletme çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu, 31 Mart seçimlerini de değerlendirerek, bazen zorluklarla karşılaşıldığında bunun bir zıplama fırsatı olduğunu belirtti.

Bu güncellemelerle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Trabzon ziyareti ve yapılan yatırımlar hakkındaki açıklamaları özetlenmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir