Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Badem Hasadı Mutluluğu

Çekerek ilçesine bağlı Arpaç köyünde çiftçilik yapan Seyit Erol, 10 dönümlük kıraç arazisini badem bahçesine dönüştürerek yüksek verim elde etti. 600 badem fidanıyla başladığı bahçesinden bu yıl 2 tonun üzerinde ürün alarak mutluluğunu halayla kutladı.

Yüksek Verim ve Bereketli Hasat

Seyit Erol, badem hasadında beklediğinden daha fazla verim elde ettiğini belirtti. Kabuklu bademin kilogram fiyatının bu yıl 200 lira olduğunu dile getiren Erol, bahçesinden 2 tonun üzerinde ürün topladıklarını söyledi. Badem hasadının geçen seneye oranla daha bereketli geçtiğini vurguladı.

Badem Bahçesinin Avantajları

Erol, daha önce hububat ekimi yaparken kuraklıktan dolayı beklediği verimi alamadığını ancak badem bahçesinde verimin yüksek olduğunu aktardı. 10 dönümlük arazide 600 badem ağacıyla iyi bir verim elde ettiklerini belirten Erol, badem hasadının diğer ürünlere nazaran zahmetli olabileceğini ancak veriminin çok iyi olduğunu söyledi.

Köylülerin Memnuniyeti

Badem hasadına katılan diğer köylülerden Galip Aydan da yüksek verimden memnuniyetlerini dile getirdi. Badem hasadının bereketli geçtiğini ve çiftçilere destek olmak adına badem tüketmelerini tavsiye etti.

Badem hasadı sırasında imece usulüyle çalışarak verimli bir hasat gerçekleştiren çiftçiler, badem bahçesindeki başarılı ürün miktarıyla sevinçlerini paylaştılar. Bu tarz alternatif ürün tercihlerinin çiftçilere sağladığı avantajlar ve yüksek verim, diğer çiftçilere de ilham kaynağı olabilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir