Çukurova Uluslararası Havalimanı’na Yapılan Son Kontroller

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10 Ağustos’ta açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı inceledi. Bakan Uraloğlu, havalimanının Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm alanlarında büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Havalimanının Bölgeye Getireceği Avantajlar

Çukurova Havalimanı, Türkiye’nin Orta Doğu ülkelerine açılan kapısı olacak. Bölgedeki işletmelerin hava yoluyla daha hızlı ve etkin şekilde mal taşımasını sağlayacak olan havalimanı, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracak. Bu durum bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve uluslararası rekabet gücünü artırmasını sağlayacak.

Havalimanı Hakkında Detaylar

800 hektar araziye inşa edilen havalimanı, birinci etapta yıllık 9 milyon yolcu kapasiteli ve en geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde tasarlandı. CAT-II standartlarında 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliğindeki ana pist, en geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş ve kalkışına imkan sağlayacak nitelikte. Ayrıca acil durumlar için uygun olan yardımcı pist, yüksek sürat taksi yolları, terminal, kargo ve özel uçaklar bölgesi apronları gibi altyapı projeleri de tamamlandı.

Öz Kaynakla Bitirilen Proje

Havalimanının altyapı inşaatı öz kaynaklarla tamamlandı. Toplam kapalı alanı 214 bin 180 metrekare olan havalimanının toplam sabit yatırım bedeli yaklaşık 244 milyon 515 bin euro. Ayrıca 25 yıl içerisinde devlete 297 milyon 100 bin euro kira bedeli ödenecek.

Son Rötuşlar ve Açılış

Havalimanının üstyapı tesislerinin yapım çalışmaları tamamlandı ve açılışa kalan 12 gün içerisinde son rötuşlar yapılıyor. Hem Adana hem de Mersinlilerin büyük bir heyecanla beklediği havalimanı, bölgenin ekonomik ve turistik potansiyelini artırmaya hazırlanıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir