Borsa ve Altın Piyasasında Son Durum

Geçtiğimiz hafta borsa sert satışlar yaşadı, ancak Perşembe gününden itibaren tepki alımlarıyla yukarı yönlü bir hareket gözlendi. BIST 100 endeksi 9685 puana kadar çıkarak toparlandı. Altın fiyatları da tarihi zirvelerini test etti ve gram altın 2800 liranın üzerine çıktı.

Bu hafta ise gözler ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarında olacak. Faiz kararlarının borsa ve altın üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor. Dolar/TL ise 34’ün altında baskılanmaya devam ediyor.

Piyasalardaki gevşemenin sebepleri arasında sanayi sektöründeki daralma, ticaret ve ciro endekslerindeki düşüşler ve Japonya’daki faiz artırımı ihtimalleri yer alıyor. Ancak son günlerde borsada yukarı yönlü ivme görülüyor. 9800 puan seviyeleri borsa için kritik bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

Fed’in faiz indirimleri altın fiyatlarını olumlu etkileyebilirken, TCMB’nin faiz kararı da piyasaları etkileyecek. Altın fiyatlarında yukarı yönlü bir trend görülüyor. Gram altında yeni zirveler beklenirken, dolar/TL’de aşağı yönlü baskının devam etmesi öngörülüyor. Yabancı yatırımcı girişleriyle birlikte kurun 33’lere doğru düşebileceği tahmin ediliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir