Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dijital Avrupa Programı’nda yer alacak olan ADİM ağına ülkemizden dahil olacak projeleri duyurdu. Avrupa Komisyonu’nun çağrısı sonucunda, Türkiye’den 5 konsorsiyumun ADİM ağına dahil olmaya hak kazandığını belirtti.

Bu konsorsiyumlar şunlardır:

1. ‘AI EDIH TÜRKİYE’ (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası koordinatörlüğünde)
2. ‘EDIH ANADOLU’ (Adana Sanayi Odası koordinatörlüğünde)
3. ‘AGRINNOVATIVE EDIH’ (İTTM Tarım Teknolojileri Girişim A.Ş. koordinatörlüğünde)
4. ‘MİDAS’ (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği koordinatörlüğünde)
5. ‘EDIHWESTMARMARA’ (Trakya Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde)

Bu merkezler, Avrupa’da faaliyet gösteren 151 ADİM ile aynı ağda yer alarak AB çapındaki çalışmalara katılım sağlayacak. Toplam 9 milyon euro büyüklüğündeki yatırımla kurulacak merkezler, 48 ay boyunca KOBİ’ler ve kamu kurumlarının dijital dönüşümlerine öncülük edecek.

Dijital Avrupa Programı’nın stratejik hedefleri doğrultusunda kurgulanan bu merkezler, yatırım öncesi test, yatırımcı bulma desteği, eğitim desteği ve inovasyon ekosistemine erişim gibi hizmetler sunacak. Programın ulusal eşgüdümü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yürütülmektedir.

ADİM’lerin, AB politikalarının hayata geçirilmesinde, şirketlerin ve kamu sektörünün yeşil ve dijital dönüşümünün desteklenmesinde önemli bir rol oynaması beklenmektedir. Bu merkezlerin 1 Ocak 2025’ten itibaren hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir