Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın ABD temasları kapsamında yeni bir uzun dönemli LNG anlaşması imzalanacak. Bayraktar’ın ABD’de Mısırlı mevkidaşıyla da bir araya gelmesinin beklendiği ve Mısır’ın doğal gaz tedariğini Türk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemileriyle yapmayı istediği belirtiliyor.

Bayraktar, Houston’daki ‘Gastech 2024 Fuarı ve Konferansı’na katılacak. Açılış töreninde yer alacak ve sonrasında bakanlar panelinde bir konuşma yapacak. ‘Jeopolitik Belirsizlik Zamanlarında Enerji Güvenliği ve Çeşitliliği’ başlıklı panelde Bayraktar, ABD Enerji Kaynaklarından Sorumlu Bakan Yardımcısı Geoffrey Pyatt, Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Shri Hardeep SIngh Puri, Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Karim Badawi ile Nijerya Devlet Bakanı Ekperikpe Ekpo ile birlikte yer alacak. Bayraktar, panelde Türkiye’nin enerji politikalarını ve enerjide merkez ülke olma hedefini anlatacak.

Bayraktar’ın Gastech kapsamındaki ikili görüşmelerde ABD, Mısır, Hindistan, Nijerya ve Libya gibi enerji alanında söz sahibi ülkelerin bakanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor. Geçen hafta Türkiye ve Mısır arasında Enerji Alanında Mutabakat Zaptı imzalanmıştı. Anlaşma sonrasında Mısır’ın Türk FSRU gemileriyle doğal gaz tedarikini yapmayı istediği bildirildi.

Ayrıca, BOTAŞ ile küresel bir enerji şirketi arasında doğal gaz anlaşması imzalanacak. Bu anlaşma, Ankara’da Shell ile imzalanan uzun dönemli LNG anlaşmasına benzer olacak. Anlaşmaya ilişkin detaylar, imza sonrasında Bayraktar tarafından açıklanacak. Geçmişte BOTAŞ’ın Shell ve diğer şirketlerle yaptığı anlaşmalar hatırlatılarak, enerji sektöründeki güncel gelişmeler ön plana çıkarılabilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir