Türkiye’nin global bir teknoloji markası olan Togg, C segmentindeki ikinci akıllı mobilite cihazı T10F’i geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. T10F, Türkiye ve yurt dışındaki akredite test merkezlerinde güvenlik, dayanım ve aerodinamik testlerden geçiyor. Yaz ve kış gibi mevsimsel testler için zorlu parkurlarda performansını gösterecek.

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, T10F’in testlerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini ve 2025 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’den başlayarak kullanıcılarla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. T10F, tasarımıyla günümüzün dinamiklerini yansıtan bir fastback modeli olarak öne çıkıyor.

Togg’un stratejik hedefleri doğrultusunda T10F’in lansmanı ve ön sipariş süreci planlanıyor. Karakaş, şirketin küresel rekabetteki pozisyonunu güçlendirmek için Almanya pazarına girmek gibi adımlar attıklarını ifade etti.

Togg’un uzun vadeli planları arasında milli ve özgün teknolojiler geliştirme, 2032’ye kadar 5 farklı model ve toplam 1 milyon araç üretme hedefi bulunuyor. Şirket, akıllı mobilite cihazları, dijital deneyim platformu Trumore, temiz enerji çözümleri Trugo ve Siro ile yüksek teknoloji şirketi Trutek gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

T10F, sürekli internete bağlı, uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen bir cihaz olarak tasarlanmıştır. RWD Standart Menzil, RWD Uzun Menzil ve çift motorlu olmak üzere farklı teknik versiyonlara sahip olacak. Farklı batarya seçenekleriyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak olan T10F, çift motorlu AWD versiyonuyla 530 kilometreye kadar menzil sunmayı hedefliyor. Standart ve uzun menzilli modellerde farklı batarya kapasiteleri kullanılacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir