THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyada yaptığı açıklamada, gerçeği yansıtmayan iddialara cevap vermek istediklerini belirtti. Üstün, olayın incelenmesinin ardından bahsi geçen yolcunun 28 Ağustos’ta bilet aldığını ve uçuş öncesi check-in sırasında 13 koltuğun overbooked olduğunu ve yolcuya yer açılması teklif edildiğini, ancak yolcunun bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

Yolcunun biletinin ücretsiz değiştirilerek 30 Ağustos’ta uçuşun gerçekleştirildiğini belirten Üstün, uçuş sırasında uçakta meydana gelen teknik arıza nedeniyle Keflavik’e mecburi iniş yapıldığını açıkladı. Keflavik’te yerleşik bir ekip olmamasına rağmen yetkililerin hızlıca irtibata geçerek 349 yolcu ve ekiplerin 9 farklı otelde konaklamalarının sağlandığını belirtti.

Üstün, bahsi geçen yolcunun da konaklama yapıldığını ve diğer yolcularla birlikte ertesi gün planlanan ikame uçuşla New York’a ulaştırıldığını söyledi. Senarist Gani Müjde’nin, kızının overbook mağduru olduğunu ve İzlanda’da yabancı bir erkekle aynı odada kalmaya zorlandığını iddia ettiği olayın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yolcuların mağduriyetlerini minimize etmek adına gerekli tüm önlemlerin alındığını ve acil durumlar için gereken desteklerin sağlandığını vurgulayan Üstün, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve yolcuların konforu ve güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir