Rus asıllı milyarder Pavel Durov, Telegram’ın kurucusu ve sahibi olarak bilinmektedir. Fransa’da gözaltına alınmasının ardından yankılar sürüyor. Gözaltı süresi iki gün uzatılan Durov, çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalmıştır. Paris Savcısı, Durov’un çocuk istismarı, uyuşturucu kaçakçılığı, dolandırıcılık ve diğer suçlarla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındığını açıklamıştır.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Durov’un tutuklanmasının siyasi olmadığını belirtmiş ve kararın yargıçlarda olduğunu vurgulamıştır. Rusya ise Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili Fransa’ya nota vermiştir.

Telegram’dan yapılan açıklamada, şirketin AB yasalarına uyduğu ve Durov’un saklayacak hiçbir şeyinin olmadığı belirtilmiştir. Dünyada yaklaşık 1 milyar insanın Telegram kullandığı bilgisi verilmiş ve platformun kötüye kullanılmasından sahibinin sorumlu olamayacağı ifade edilmiştir.

Durov’un servetinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Rusya’nın popüler sosyal medya sitesi VK’nin de kurucusu olan Durov, 2014 yılında Rusya’yı terk etmiştir. Whatsapp’a alternatif olarak görülen Telegram projesine 2013 yılında başlayan Durov, 40 yaşına gelmeden büyük bir servete sahip olmuştur.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir