TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen teknoloji yarışmalarının finaline ev sahipliği yapıyor. Festival, 25 alanda düzenlenen teknoloji yarışmalarının finaline ev sahipliği yapıyor. Yapay zekadan haberleşmeye, biyoteknolojiden tarım teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen yarışmalarda bin 270 takım, 6 bin 514 finalist dereceye girmek için mücadele ediyor.

TEKNOFEST Akdeniz’de, 49 ana kategori ve 127 alt kategoride yarışmalar düzenleniyor. 1 milyon 650 bin yarışmacının başvurduğu bu yarışmalar, gençlerin projeleriyle bir araya gelerek Türkiye’nin en büyük teknoloji firmalarının eğitim ve panel programlarına katılmasına olanak tanıyor.

T3 AI Hackathon Yarışması’nın final sunumları, yapay zeka okuryazarlığı ve prompt yazma eğitimi gibi etkinliklerin yer aldığı festivalde, nükleer enerji, uzay ve havacılık, patent ve tasarım gibi alanlarda uzmanlar gençlerle buluşuyor. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da festival kapsamında gençlerle deneyimlerini paylaşıyor. TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları 8 Eylül’de sona erecek.

Festivalin düzenleyicisi ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’in büyüyerek kendi rekorunu kırdığını belirtti. 49 farklı kategoride düzenlenen yarışmalara 1,5 milyon gencin başvurduğunu söyleyen Bayraktar, festivale duyulan ilginin her geçen yıl arttığını ifade etti.

TEKNOFEST’in gençlerin eğitiminden girişimcilik oluşturmaya kadar geniş bir alanda etkili olduğunu vurgulayan Bayraktar, festivalin gelecek yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenme hedefi olduğunu dile getirdi. Gençlerin yarışmalarda başarı gösterip girişimler oluşturduğunu belirten Bayraktar, Türkiye’nin teknoloji alanında geleceğe yönelik umut verici adımlar attığını söyledi.

Baykar’ın projeleri hakkında da konuşan Bayraktar, Kızıl Elma ve Fergani gibi uzay projelerinin yanı sıra savunma sanayinde de yüksek teknolojili ürünler geliştirdiklerini belirtti. Türk savunma sanayiinin dünya çapında büyük ilgi gördüğünü ve marka değerinin arttığını ifade eden Bayraktar, TEKNOFEST’in gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirerek Türkiye’nin daha da ileriye taşınmasına katkı sağladığını vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir