TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, TŞOF Başkanı Mehmet Yiğiner’i Ziyaret Etti

Adil Karaismailoğlu başkanlığındaki heyet, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığına seçilen Mehmet Yiğiner’i ziyaret etti. Ziyarete Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş da katıldı. Ziyarette, şoför esnafının sorunları, talepleri ve çalışma koşulları ele alındı.

Değerlendirme ve Başarı Dilekleri

Karaismailoğlu, Yiğiner’e yeni görevinde başarılar diledi. Şoför esnafının gayretleri sayesinde Türkiye’nin geliştiğini ve büyüdüğünü belirten Karaismailoğlu, Meclis’te şoför esnafının daha iyi şartlarda çalışması için gereken adımların atılacağını söyledi. Yeni yönetmelikler ve kanunlar çıkararak şoför esnafının gelişen şartlara uyum sağlamasının önemine vurgu yaptı.

Ulaştırma Alanındaki Gelişmeler

Karaismailoğlu, Türkiye’nin ulaştırma sektöründe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önemli adımlar attığını ve bu alanda çağ atladığını belirtti. 25 milyar dolarlık ihracatın 260 milyar dolara çıkmasında şoför esnafının önemli rol oynadığını ifade etti. Toplu taşımada mülkiyet sorununun çözümü için çalışmaların devam ettiğini ve Meclis’te bu konunun kökten çözüleceğini söyledi.

Şoför Esnafının Talepleri

Yiğiner, görüşmede şoför esnafının sorunlarını ve çalışma şartlarını Karaismailoğlu’na detaylı bir şekilde aktardıklarını belirtti. Yolcu taşıyan ticari araçlarda mülkiyet hakkı sorununun çözümü için çalışmaların yapıldığını ve servis taşımacılığı yapan esnafın sorunlarının detaylı bir şekilde ele alındığını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir