KÜAD ve Buğday Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliği ile Hatay Tarımını Canlandırıyor

KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) ve Buğday Yaşamı Destekleme Derneği, toplumsal dayanışma ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarında önemli bir adım atarak Hatay’daki tarım sektörünü yeniden canlandırmayı hedefliyor.

2024 yaz tarım sezonunda Hatay’daki çiftçiler tarafından üretilen ürünler, KÜAD tarafından satın alınarak destekleniyor. Proje kapsamında, çiftçilerin organik tarım ürünlerinin yanı sıra kozmetik üretiminde kullanılabilecek bitkiler de satın alınıyor. Bu işbirliği sayesinde tarımsal ürünler üreten çiftçiler ile kozmetik sektörü arasında bir köprü oluşturularak, potansiyel işbirlikleri için zemin hazırlanmış oluyor.

Amaç

Projede amaç, tarımsal üretimi canlandırmak ve çiftçilere destek olmak. Ülkemiz topraklarında yetişen bitkilerin organik kozmetik üretiminde önemli bir rol oynaması göz önüne alındığında, çiftçilerin ürünlerinin kullanımıyla organik kozmetik üretiminin önemi vurgulanıyor. Buğday Yaşamı Destekleme Derneği’nin “iyileştirici tarım” anlayışıyla yürütülen projede, tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunuluyor. Hatay’daki çiftçiler tarafından üretilen ürünler, KÜAD tarafından satın alınarak çözüm ortaklarına gönderiliyor. Bu sayede depremzede çiftçilere ekonomik destek sağlanarak, üretim kapasitelerini yeniden kazanmalarına yardımcı olunuyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir