Devlet okullarında yaşanan temizlik personeli sıkıntısının çözümü için 30 bin yeni personel atanacak. İş gücü uyum programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na 120 bin kişilik bir kontenjan ayrılmıştı. Ancak, bu programa başvuranların sayısı düşük kaldı çünkü verilen ücret yetersiz bulundu. Bu nedenle okullarda temizlik personeli eksikliği yaşandı.

Yeni açıklanan 30 bin kişilik kontenjan için şartlar şu şekilde belirlendi: Haftada 5 gün çalışacak olan bu kişiler, aylık asgari ücret alacaklar. Ancak, işe gelmedikleri her gün için günlük 667 TL maaş kesintisi olacak. Başvuruların e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınması planlanıyor ve başvurular 3 gün sürecek.

Başvurular için belirlenen kriterler arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, 18 yaşını doldurma, emekli veya malul aylığı almama, öğrenci olmama, başka bir yerde sigortalı olmama, işe devam edilen süre boyunca aynı adreste ikamet etme ve İŞKUR’a kayıtlı olma şartları bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Okullarda temizlik personeli için 30 bin atama tahsis ettik” şeklinde açıklama yaptı. Bu adımın, okullardaki temizlik personeli eksikliğini gidermeyi hedeflediği belirtildi. Bu yeni atamalarla, devlet okullarında yaşanan temizlik personeli sıkıntısının çözülmesi amaçlanıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir