Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon toplantısında yaptığı açıklamada, 16 toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıların bütünleşik bir dijital dönüşüm anlayışının temelini oluşturduğunu belirtti. 2018 yılından itibaren düzenli aralıklarla gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararlar neticesinde e-Devlet Kapısında önemli ilerlemeler kaydedildi.

Geçen yıl kabul edilen 12’inci 5 Yıllık Kalkınma Planı, yeşil ve dijital dönüşümü odağına alarak bu çerçevede dijital dönüşümü güçlü bir şekilde devam ettirme kararlılıklarını vurguladı. e-Devlet Kapısı’nın 1 Ağustos 2024 itibarıyla 66 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaştığını ve Türkiye’de dijital okur yazarlığın yükselişte olduğunu belirtti.

Türkiye’nin e-Devlet Kapısı, Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporunda 83 puanla AB ortalamasının üzerinde bir puan alarak 37 ülke arasında 10. sırada yer aldı. Raporda, Türkiye’nin sağlık, taşınma, ulaşım ve adalet kategorilerinde de ilk 10 ülke arasında bulunduğu belirtildi.

2018-2024 yılları arasında e-Devlet Kapısı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda entegre kurum sayısında %114, sunulan hizmet sayısında %101, kullanıcı sayısında %60 artış yaşandı.

Dijital Türkiye yolunda atılan her adımın büyüyerek devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye’nin dijitalleşme ekonomisinde rekabetçi bir noktaya ulaşmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi. Toplantının “Dijitalin Yüzyılı” vizyonuna katkıda bulunmasını dileyen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da destekleri için teşekkürlerini iletti.

Bu süreçte e-Devlet Kapısı’nda yeni tasarlanan hizmetlere de değinen Yılmaz, kira kontratlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilir hale getirileceğini ve mobil cüzdan uygulamasının devreye alınacağını belirtti. Belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarının da devam ettiğini açıkladı.

Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon toplantısında yapılan açıklamalarla, Türkiye’nin dijital dönüşümdeki ilerleyişi ve hedefleri net bir şekilde ortaya konmuş oldu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir