Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), faiz oranlarını sabit tuttu ancak enflasyonun %2’lik hedefe uyumlu hale gelmesi durumunda Eylül ayındaki toplantıda faiz indirimi yapma olasılığını açık bıraktı.

FOMC, gösterge faiz oranını %5,25-%5,50 aralığında sabit tuttu ve enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirtti. Ancak faiz indirimi için henüz taahhütte bulunmadı ve daha fazla güven sağlanmadan önce enflasyonun %2’ye yakın seviyelere düşmesi gerektiğini vurguladı.

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararını oybirliği ile aldığı belirtildi.

FOMC açıklamasında ekonominin sağlam bir şekilde genişlemeye devam ettiği, istihdam artışlarının ılımlı olduğu ve işsizlik oranının düşük seviyelerde olduğu ifade edildi.

Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında enflasyon konusunda güvenin artması ve iş gücü piyasasının gücünü koruması durumunda faiz indiriminin eylül ayında masaya gelebileceğini belirtti. Ancak henüz karar alınmadığını ve verilere bağlı olarak faiz indirimi yapılacağını söyledi. Powell, politika faizini düşürmenin uygun olacağı noktaya yaklaşıldığını ancak henüz o noktada olmadıklarını ifade etti.

Powell, ekonominin seyrine bağlı olarak faiz indirimlerinin sıfırdan birkaç indirime kadar değişebileceğini belirtti. Ancak şu an için 50 baz puanlık bir faiz indiriminin düşünülmediğini söyledi.

Federal Reserve’in faiz politikasında yapacağı değişiklikler, ekonominin gidişatına bağlı olarak şekillenecek. Powell, kararların toplantıdan toplantıya değişebileceğini ve herhangi bir kararın henüz alınmadığını vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir