TEKNOFEST’in ‘Teknoloji Yarışmaları’ kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası-Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde gerçekleştirildi. Yarışmanın finallerine Selçuk Bayraktar da katıldı. Bayraktar, gençlerin stantlarını ziyaret ederek yaptıkları İHA’lar hakkında bilgi aldı ve öğrencilerle sohbet etti.

TEKNOFEST’in her yıl büyüyerek devam ettiğini belirten Bayraktar, bu yıl 11 ilde gerçekleşen etkinliğin 50 farklı yarışma içerdiğini söyledi. 1,5 milyon öğrencinin başvurduğu TEKNOFEST’in gençler için önemli bir platform olduğunu vurguladı. Bayraktar, gençlerin geliştirdiği teknolojilerin önemine dikkat çekerek, teknolojinin hayatımızdaki karmaşık yapısına değindi.

İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırısını hatırlatan Bayraktar, savunma sanayinde ve diğer sivil alanlarda teknolojik bağımsızlığın önemini vurguladı. Türkiye’nin insansız hava araçları alanındaki başarısını örnek gösteren Bayraktar, ülkenin bu alandaki bağımsızlığını ve ihracatını artırdığını belirtti.

TEKNOFEST’in asıl misyonunun teknolojinin tüm alanlarında bağımsızlığı ve millileşmeyi teşvik etmek olduğunu söyleyen Bayraktar, gençlerin teknoloji alanındaki gelişimine destek olmanın önemine değindi. TEKNOFEST’in Türkiye’nin yanı sıra dost ve kardeş ülkelerde de düzenlendiğini ve teknolojik bağımsızlığın yayılmasına katkı sağladığını ifade etti.

Selçuk Bayraktar, öğrencilerin İHA gösterilerini izledikten sonra alandan ayrıldı. Bu etkinliklerin gençlerin teknolojiye ilgisini artırarak ülke ekonomisine katkı sağladığına dikkat çekti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir