TUSAŞ tarafından tasarlanıp üretilen T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri, test ve sertifikasyon faaliyetlerine başarıyla devam ediyor. Yerli ve yabancı ihtiyaç sahipleri için milli imkanlarla geliştirilen GÖKBEY helikopteri, en zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi görevlerini etkin bir şekilde yerine getirebilecek kapasiteye sahip.

SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, GÖKBEY Helikopteri’nin gösteri uçuşunda yaptığı konuşmada, Türk mühendisliğinin ve savunma sanayisinin geldiği seviyenin önemine vurgu yaptı. Ülkenin teknolojik yetkinliğini dünyaya tanıtan GÖKBEY helikopterinin, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıların bir göstergesi olduğunu belirtti.

GÖKBEY helikopteri, TEI tarafından geliştirilen milli TS1400 Turboşaft Motoru sayesinde yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir performans sergileyecek. Türk mühendisliğinin ve savunma sanayisinin bu başarılarıyla ülkenin daha da güçlendiğini vurgulayan Görgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı ve milletin varlığının daim olmasını diledi.

Meteoroloji uyarılarının ardından İstanbul’da etkili olan sağanak yağış, akşam saatlerine kadar devam edecek. Ayrıca İstanbul dahil olmak üzere 13 kent için de yağış alarmı verildi. Yağışlar, 3 Eylül’e kadar devam edecek ve yeni uyarılar da peş peşe gelecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir