Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 2024’ün ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Türkiye Sigorta, beklenenden daha karlı bir performans sergileyerek güçlü bir bilanço yapısı korudu. Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre %129’luk bir artışla 6 milyar 569 milyon lira net kar elde etti. Türkiye Hayat Emeklilik ise karını yaklaşık 3 katına çıkararak 4 milyar 653 milyon lira net kar elde etti.

Türkiye Sigorta’nın teknik karı geçen yıla göre %106 artarak 7 milyar 988 milyon liraya yükseldi ve özsermaye karlılığı %72 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Hayat Emeklilik ise teknik karını %20 artırarak 2 milyar 143 milyon liraya çıkardı ve özsermaye karlılığı %75 oldu. Her iki şirket de özsermayelerini büyüterek Türkiye Sigorta’nın özsermayesi %36 artışla 21 milyar liraya, Türkiye Hayat Emeklilik’in özsermayesi ise %22 artışla 13 milyar 722 milyon liraya ulaştı.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, şirketin etkin saha yönetimi ve başarılı kurumsal performans sayesinde bilanço yapısını güçlendirdiğini belirtti. Çakmak, “Müşterilerimize en iyi hizmeti sunma misyonumuzla 2024 yılının ilk 6 ayında finansal başarılarımıza bir yenisini ekledik. Stratejik hedeflerimize ulaşma yolunda attığımız adımların bir göstergesi olarak, her bir paydaşımızın katkısıyla yılın ilk yarısında 50,4 milyar lira prim ürettik” açıklamasında bulundu.

Türkiye Sigorta’nın liderliğini koruyarak güçlü finansal büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Çakmak, “Ülkemizin stratejik varlıklarına verdiğimiz güvencelerle hem kurumsal hem de bireysel sigorta alanında büyümeyi sürdürüyoruz. Sürdürülebilir karlılığı destekleyen büyüme performansımızı koruyarak yıl sonuna kadar hem bireysel hem de ticari müşterilere yönelik hizmet ağımızı genişleterek güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu başarılı finansal sonuçlar, şirketlerin gelecek için umut vaat ettiğini gösteriyor. Finansal başarıların arkasındaki emeği geçen herkese teşekkürler.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir