Fahrettin Batı, Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi olarak sıfır ve ikinci el araç piyasasının genel durumu hakkında bilgi verdi. Sıfır otomobil satışlarının iyi olduğunu belirten Batı, bayilere yeterince aracın geldiğini ifade etti. 7 Temmuz’da güvenlik paketi eksik olan araçların satışının yasaklanacağını hatırlatan Batı, güvenlik paketi eksik araçlarda indirimler ve kampanyaların yaşandığını ancak şu anda eldeki stok araçların tükenmeye başladığını söyledi. Diğer güvenlik paketi olan araçlarda ise satışların çok iyi durumda olduğunu belirtti.

İkinci el araç sektöründe sıfır araçlara olan ilginin dolayısıyla daralma yaşandığını vurgulayan Batı, Haziran ayının ortasından bu yana sektörde satışlarda yukarı yönlü bir ivmenin olduğunu ve şu anda satışların eskiye oranla daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Batı, ticarette muhtemel usulsüzlükleri önlemek amacıyla çeşitli önlemlerin alındığını ve alınmaya devam edeceğini belirtti. Emlak ve araç satışlarında yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini açıklayan Batı, bu düzenlemelerin amacının spekülatif veya kötü niyetli ticareti engellemek olduğunu söyledi. Vatandaşların araç veya mülk satışlarında e-devlet üzerinden emlakçı veya oto galerilere yönlendirileceğini ve bu sayede yapılan satışların daha şeffaf hale geleceğini belirtti.

Kayıt dışı ekonomiden rahatsız olduğunu dile getiren Batı, maliye bakanlığının bu konuda ağır yaptırımlar uygulayacağını ve Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, ve Noterlerin entegre şekilde çalışarak yapılan araç satışlarını denetleyeceğini belirtti. Cezaların affedilmeyeceğini ve ciddi yaptırımların olacağını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir