MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyuyla paylaşılan ve 2025-2027 dönemini kapsayan OVP’yi değerlendirdi. Asmalı, OVP’nin gelecek 3 yıla ilişkin uygulanacak ekonomi politikalarının önemli olduğunu vurgulayarak, parasal sıkılaşma politikasının büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize ettiğini ve enflasyon beklentilerini yukarı yönde revize ettiğini belirtti. İş gücü piyasalarında ve cari dengede olumlu seyrin OVP’de belirginleştiğini, bu sayede program hedeflerinin umut verici seviyelere çekildiğini ifade etti.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, OVP’ye ilişkin açıklamalarında, programda yer alan ihracat hedeflerini olumlu bulduklarını ve yeni adımları heyecanla beklediklerini ifade etti. İhracatçıların yaşadığı sorunları dile getirdiklerini ve programdaki dış ticaret açığı iyileşmelerini olumlu bulduklarını belirtti.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’nin en büyük sorununun verimlilik olduğunu belirtti. Yol haritasının tasarruf odaklı, israf önleyici ve verimliliği artırıcı politikalar üzerinde olması gerektiğini vurguladı. Ekonomideki yapısal adımların hızla atılması gerektiğini dile getirdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, OVP’yi değerlendirirken finansal istikrar, öngörülebilirlik ve enflasyon mücadelesi üzerinde durdu. Programın uygulanma sürecinde iş dünyasının sesine kulak verilmesi gerektiğini belirtti.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, OVP hedeflerinin yakalanmasının ve enflasyonla mücadele edilirken üretim, ihracat ve istihdam ekosisteminin korunmasının önemli olduğunu vurguladı. Kur politikasının reel sektörü zorlamaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, OVP’yi değerlendirirken enflasyonla mücadele ve ekonomik büyüme hedeflerine ulaşmak için kapsamlı bir yaklaşımın benimsendiğini belirtti. Uzun vadeli istihdam için eğitim politikalarının önemine vurgu yaptı.

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, OVP’deki tarım ve sanayi sektörlerine yönelik teşvikleri desteklediklerini belirtti. Türk özel sektörünün yatırım, istihdam, üretim ve ihracata katkı vereceğini ifade etti.

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, OVP’nin enflasyon, büyüme, işsizlik ve cari açık hedefleri açısından tutarlı olduğunu belirtti. İç piyasanın hareketli olması ve KOBİ’lerin ortaklık kültürünün teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir