Konut ve İşyeri Aidatlarındaki Artışlar ve Yönetim Sorunları

Aidatlardaki Artışlar ve Yönetim Sorunları

Konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından konut ve işyeri aidatlarına odaklanıldı. Büyükşehirlerde yüzde 85’e kadar varan aidat artışları tepki çekti. Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, aidatların artışının mülk sahiplerini ve kiracıları zorladığını belirtti. Bazı projelerde aidatların daire kiralarıyla yarışır hale geldiğini vurgulayan Aydemir, sınırların belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Meclis Gündeminde Aidat Artışları

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, aidat artışlarını meclis gündemine taşıdı. Konut ve işyeri aidatları vatandaşların günlük yaşamlarını etkilediğini belirten Oğuz, sorunun doğru yönetim sistemlerinin kurulamamasından kaynaklandığını ifade etti. Özkan Aydemir ise, aidat zamlarının yılda bir kez yapılması gerektiğini ancak asgari ücret artışları sebebiyle ara zamların yapılabildiğini belirtti.

Yönetim Sorunları ve Çözüm Önerileri

Aydemir, ev sahipleri ve kiracıların sitelerdeki gelişmeleri takip etmeleri ve aidat belirlenmesine katkı sağlamalarının önemine değindi. Kat maliklerinin genel kurullara katılıp giderleri sorgulaması gerektiğini belirten Aydemir, alınan kararlara itiraz etme hakkı olduğunu ve usulsüzlük durumunda Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açma hakkı bulunduğunu söyledi. Kiracıların sorumlu olmadığı giderlere dahil edilebildiğine dikkat çeken Aydemir, sitelerdeki yönetim sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir