Yurda dönen gurbetçilerle sohbet eden Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı’nda gurbetçilere hayırlı yolculuklar diledi.

Sezer, gurbetçilerin sorunsuz şekilde yurda giriş ve çıkış yapabilmeleri için ilgili kurumların seferber olduğunu belirtti. Bu yıl gurbetçilerin yurda girişinde kara yolunu tercih etme oranında %5’lik bir artış olduğunu vurguladı.

Sezer, Kapıkule’de peron sayısını 12’den 24’e çıkardıklarını ve Hamzabeyli’de de kapasite artışına gittiklerini söyledi. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın Kapıkule kadar yolcu ve araç geçişi yapabilecek kapasiteye ulaştığını belirtti.

Sezer, gurbetçilerin bekledikleri süre içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için mobil ikram araçları ve tuvaletler kurduklarını ifade etti. Gurbetçilerin çıkışlarının devam edeceğini belirten Sezer, sezon boyunca giriş ve çıkışların arttığını söyledi.

Sezer’e ziyaretinde Kapıkule Mülki İdare Amiri, Vali Yardımcısı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutan Yardımcısı, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü ve ilgililer eşlik etti.

Sezer’in açıklamalarına göre, gurbetçi sezonunda araç giriş ve çıkışlarında %5 artış yaşanmış ve toplam girişlerde %10 artış gözlemlenmiştir. Tedbirlerin artışa paralel olarak devam ettiği belirtilmiştir.

Sezer, gurbetçilerin rahat ve sağlıklı bir şekilde memleketlerine varmalarını dileyerek, hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir