İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, İşgücü Uyum Programı hakkında bilgi verdi. Programın Toplum Yararına Programın yerine başlatılan bir program olduğunu belirten Ak, bu programın işsizlerin istihdam edilebilirliğini arttırmayı hedeflediğini söyledi. Programa katılabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, belirli gelir şartlarını sağlamak ve son 1 ay içinde işsiz olmak gerektiğini belirtti.

Ak, programa katılanlara haftanın 3 günü çalışma fırsatı sunulacağını ve 4 hafta boyunca eğitimlerin de verileceğini dile getirdi. Eğitimler arasında İş Sağlığı Güvenliği, Bağımlılıkla Mücadele, İş Ahlakı, İletişim Becerileri gibi konuların bulunduğunu ifade etti. Katılımcılara günlük olarak net asgari ücretin karşılığı ödeme yapılacağını ve iş sağlığı ve Genel Sağlık Sigortası primlerinin de kurum tarafından ödeneceğini belirtti.

Programın TYP’den farklı olduğunu vurgulayan Ak, TYP’den faydalanan kişilerin de programa başvurabileceğini ve herkesin 10 ay boyunca yararlanabileceğini açıkladı. İlimizde şu anda 2 bin 40 kişilik kontenjan olduğunu ve başvuruların devam ettiğini belirtti.

İş arayanların program hakkında güncel bilgileri takip etmelerini öneren Ak, dezavantajlı grupların kısa süreli istihdam edildiği bu güzel programın önemine değindi. Programın ilerleyen süreçte başka kamu kurum ve kuruluşlarına da açılabileceğini sözlerine ekledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir